Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.03.2010 11:15 | Správy | Peniaze

Béla Angyal zostáva na čele ÚVO, kým nezvolia nového predsedu

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Béla Angyal môže zostať vo funkcii napriek uplynutiu päťročného funkčného obdobia.

Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Béla Angyal, ktorému v stredu 10. marca končí päťročné funkčné obdobie, zostáva naďalej na tomto poste až do vymenovania nového predsedu. Angyal to potvrdil pre agentúru SITA. Ďalšie zotrvanie vo funkcii mu totiž umožňuje novela zákona o verejnom obstarávaní, ktorú prijal parlament 2. marca a prezident Ivan Gašparovič ju podpísal začiatkom tohto týždňa. Podpredseda úradu Rudolf Kulman končí 16. marca, naňho sa novela nevzťahuje. "Podľa schválenej novely zákona o verejnom obstarávaní zostáva vo funkcii len predseda úradu, podpredseda nie," uviedla hovorkyňa úradu Helena Fialová.

"Nechcem o tom špekulovať. Môžem to posúdiť až potom, aká bude situácia po voľbách," odpovedal v stredu Angyal pre agentúru SITA na otázku, či by prijal ponuku na opätovné vymenovanie za predsedu úradu na ďalších päť rokov. Za podstatné považuje to, aby úrad pod jeho vedením aj ďalej fungoval podľa zákona o verejnom obstarávaní. "Na úrade sme vždy konali podľa zákona. Takto je to aj naďalej, aj čo sa týka novely. Dohľad nad verejným obstarávaním, ale aj ostatné činnosti bude úrad vykonávať tak, ako doteraz, v intenciách zákona o verejnom obstarávaní a súvisiacich zákonov," dodala Fialová.

Angyala ako vtedajšieho nominanta SMK vymenovala za predsedu úradu vláda Mikuláša Dzurindu 10. marca 2005. V súčasnosti je Angyal členom strany Most-Híd. Predseda strany Most-Híd Béla Bugár sa nedávno vyslovil proti tomu, aby Angyal zostal na čele úradu po uplynutí funkčného obdobia. Kulman sa pred piatimi rokmi stal podpredsedom úradu ako kandidát SDKÚ-DS. Doteraz je členom jej krajského predsedníctva v Žiline a podpredsedom miestneho zväzu v Sučanoch, ten má však byť zrušený.

Terajšia parlamentná opozícia požiadala 18. februára premiéra Roberta Fica, aby vláda vymenovala za nového predsedu úradu nominanta opozície. Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda kritizoval pôsobenie Angyala vo funkcii predsedu úradu. Podľa neho svoju funkciu nezvládol a nedokázal zabezpečiť kvalitné fungovanie úradu. Ako príklad zlyhania uviedol tender na elektronické mýto. „Neviem, čo sa stalo, že Angyal sa začal správať kolaborujúco s vládou,“ vyhlásil Dzurinda. Angyal na to reagoval vyhlásením, že svoju funkciu počas päťročného obdobia vykonával nestranne a v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní. "Úrad pre verejné obstarávanie a moja funkcia sa stali predmetom politickej hry," uviedol Angyal.

 

 

be;bt;it

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Všimli ste si malé otvory v oknách lietadla? Sú dôležité! Bez nich by nastal na palube veľký problém
(ilustr. foto)
Európska krajina vyzýva občanov, aby z pivníc spravili bunkre: Chystá sa niečo veľké? Nelichotivé slová o Rusku
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken.
Šéfa americkej diplomacie čaká návšteva Blízkeho východu: Zvláštne, čo všetko má byť predmetom rokovaní
Emmanuel Macron
Macron má vlastnú vidinu pre európsku obranu: Jadrové zbrane môžeme použiť, keď…
Tornáda v USA za sebou zanechali spúšť.
Foto
Americká Nebraska má za sebou ťažkú noc: Tornádo napáchalo veľké škody! To však nie je všetko…
Cropped detail shot of seismometer printing line
Najviac zaľudnený ostrov na svete zasiahlo silné zemetrasenie: Hrozí príchod smrteľného tsunami?
Ilustračné foto
Neviete sa zbaviť chrápania? 4 jednoduché triky, ktoré vám pomôžu! JEDEN by ste nikdy nečakali
Military combat drone UAV
Jemenským povstalcom sa malo podariť zostreliť americký dron: Aha, čo ponúkli ako dôkaz
Attila Végh a jeho tréner Ilja Škondrič.
Tréner Végha Ilja Škondrič: TAKTO naložil jeho hejterom!
(ilustračné foto)
V Žiline sa strieľalo! Policajti nemali na výber: Dôvodom má byť správanie tínedžera
Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!